jismoniy tarbiya - abdumurodov, rashid (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Annotatsiya: Sportchilar musoboqa jarayonida qo’rquv va hayajonni yo’qotish, oldiga qo’ygan maqsadiga erishish. Sportchilar musoboqa oldi psixologik tayyorlash. Musoboqa oldi psixologik taxlil va tasnifini olib borish. Harakatning kuchlanish dinamikasi raqib bilan musobaqalashishda katta kuchlanish va qiyinchiliklarni yengish va paydo bo’ladigan irodaviy faollik, kurashchining o’z oldiga qo’ygan maqsadiga erishishida ko’rinadi. Bularning barchasi sport faoliyati jarayonida paydo bo’ladi, ushbu holatlarni barcha sportchilar his qila olishi bilishi lozim.