YOSHLAR O‘RTASIDA SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKILLANTIRISHDA TURIZMNI O`RNI - nurmatov, eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Annotatsiya: Turizm orqali sayohatlarda jismoniy madaniyat shakllanadi. Toza havo tog‘ yon bag‘irlarida yurish, erkin nafas olish, xalq o‘yinlari bilan shug‘ullanishlari mumkin. Nafaqat tog‘larda balki, o‘lkamizning turli rel’eflarida ham sayohatlar o‘tqazish mumkin. Bu yoshlarni ham jismoniy chiniqtirish, shuningdek o‘zlikni anglash, yurtimiz tabiati, madaniyati, ma’naviyatiga qiziqishlarini oshirishga ham yordam beradi.