ЎЙИН БОЛАЛАРНИ ТАРБИЯЛАШ ВОСИТАСИ - Abdullaevich, Dilshod (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Ҳар бир инсон ўз олдига муайян мақсадлар қўйиб яшайди. Шунга яраша унинг интилишлари, қизиқишлари, изланишлари қаратилган фаолияти ҳам турлича бўлади. Инсонларнинг ташқи оламга фаол муносабати асосан уч фаолият турида: ўйин, ўқиш, мехнатда кўринади. Инсоннинг маънавий-руҳий ривожланишини белгиловчи етакчи фаолият тури ҳисобланган ўйин шахс камолотида жиддий ва муҳим аҳамиятга эга.