MAKTAB YOSHDAGI BOLALAR BILAN “DASTLABKI SPORT MASHG’ULOTLARI” DASTURI BO’YICHA ISHLASH. - Xoliqov, Farxod (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
"Dastur" ning motorli mazmuni ko'p qirrali jismoniy tayyorgarlikka, universal xarakterdagi vosita ko'rinishini va harakatlarning yangi shakllarini tez va qat'iy o'zlashtirishni rivojlantirishga jismoniy gimnastika mashqlari. Dasturni amalga oshirish dasturiy tizimli sport mashqlari uchun motivatsiyani tashkil etuvchi texnika-pedagogik ta'sir usullari keng qo'llanildi. Darslar oshirishning motor komponenti eksperimental dasturbolalarning texnik va jismoniy tayyorgarligi uchun baholovchi testlar, motivatsion - amaliylogiya usullari bilan aniqlandi.