OILADA BOLALARNI MEHNATSEVARLIK RUHIDA TARBIYALASHNING METODOLOGIK ASOSLARI - xamidovag (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Oilada iqtisodiy tarbiya zamirida bolalarda mehnatsevarlikni shakllantirish yotadi. Buni shunday olib borish kerakki, bola o‘z mehnatining natijasini kura bilsin, shundagina bola o‘z imkoniyatidan mamnun bo‘ladi. Haqiqatan ham hozirgi kunda bolaga mehnatsevarlikni o‘rgatishda oilada iqtisodiy mehnat aloqalarining qanchalik muhim ekanligini bugungi hayot sharoiti ham ko‘rsatib turibdi.