Бадиий асар тилини ўрганишда лексик маъноларнинг аҳамияти - G’aniyeva, Hayriniso; Худайназарова Dilaro (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Дарс жараёнида хилма-хил типдаги матнларни турли мақсад нуқтаи назаридан таҳлил қилишга тўғри келади. Айни пайтда бу матнлар хилма-хиллиги фақат она тили дарсларида эмас, балки турли фанларни ўрганиш жараёнида ҳам тавсия этилади, ўқувчилар улар билан танишади, улардан ўз оғзаки ва ёзма нутқида фойдаланади