Nutq o‘stirishda so‘zlashuv nutqining asosiy belgilari va mezonlar - Usmonova, Umida (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Maqolada so‘zlashuv uslubi o‘ziga xos, leksik, stilistik xususiyatlari, ushbu so‘zlashuv nutqi sintaksisi, so‘zlashuv nutqi leksikasi borasida maxsus ilmiy-tadqiqot ishlari olib borilganligi va kelgusida qilinishi kerak bo‘lgan vazifalar haqida fikr yuritilgan.