IQTISODIY SAVODXONLIK VA IQTISODIY TA’LIMNING TARBIYAVIY AHAMIYATI - Usmonov, Azamat (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Ushbu maqolada iqtisodiy savodxonlikning shaxs ma’naviyatidagi o’ziga xos o’rini va xususiyatlari to’g’risida mulohazalar yuritilgan. Shuningdek ,iqtisodiy ta’limda ko’zda tutilgan muhim masalalardan biri alohida kishilar, oilalar, yuridik shaxslar, institutsional tuzilmalar, moliyaviy muassasalar va boshqa turli sub’ektlar faoliyati yagona makroiqtisodiy tizimni tashkil etishi, bu faoliyatni yanada rivojlantirish borasida esa jamiyat va davlat oldidagi javobgarliklari, ya’ni iqtisodiy mas’uliyatlarini tarbiyalashda ham yetakchi o’rin egallashi hususida mulohazalar bayon etilgan.