TA’LIM JARAYONIDA GENDER TENGLIK MASALALARI - Majidova, Xurriyat (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Hozirgi kunda yoshlar, ayollar va aholining ijtimoiy himoyaga muhtoj qatlamlari turmush sharoitlari yaxshilash, munosib mehnat va keng qamrovli hamda adolatli iqtisodiy o‘sish, ayollar, yoshlar va chekka qishloqlar aholisi yaxshi malaka, barqaror ish o‘rinlari va mustahkamlangan turmush sharoitlaridan foydalanishga qaratilgan loyihalar amalga oshirilmoqda. Ushbu maqolada ta’lim jarayonida gender tenglik masalalariga oid mulohazalar keltirilgan.