OILAVIY NIZOLARNI BARTARAF QILISH USULLARI - O‘skanov, Mirsaid (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Oilada yuzaga kelish ehtimoli bo‘lgan nizo-janjallarning sabablarini aniqlash va ularning oldini olish masalalarini ijobiy hal qilish. Yosh oilada er-xotinlarning o‘zaro munosabatlari rivojlanishining o‘ziga xos qonuniyatlari, ayniqsa, yosh o‘zbek oilasida uning etnik, hududiy xususiyatlaridan kelib chiqqan holda yosh kelin va kuyovning yangi ijtimoiy sharoitlarga moslashishi jarayoni bilan bog‘liq er-xotinlarning o‘zaro munosabatlari yoritilgan.