JAMIYATIMIZDA XOTIN-QIZLAR NISBATAN ZO’RAVONLIK OLDINI OLISH, ERKAKLAR VA AYOLLAR TENG HUQUQLILIGIGA DOIR ISLOHOTLARNING IJTIMOIY-PSIXOLOGIK JIHATLARI - Maxmudov, Salimjon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada erkaklar va ayollarning teng huquqli ekanligi, xotin-qizlarga nisbatan bo’layotgan zo’ravonliklar oldini olish, jabr ko’rgan xotin-qizlarni himoyaga olish hamda ularga psixologik yordam berish, zo’ravonliklarni amalga oshirayotgan shaxslarga nisbatan olib borilayotgan amaldagi huquqiy chora-tadbirlar, bu bilan shug’ullanuvchi tashkilotlar haqida ma’lumotlar keltirilgan.