MAKTABGACHA YOSH DAVRI VA KICHIK MAKTAB YOSHIDAGI BOLALAR NUTQIDA O’YIN FAOLIYATINING AHAMIYATI. - Islomova, Ozoda (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’yin - bola hayotining uzviy qismidir. O’yin orqali bola atrof - muhit, tabiat hodisalari, manzaralari, buyumlar, o’simliklar, hayvonlar dunyosi bilan tanishadi. Boshlang’ich ta’lim davrida o’quvchilarning aqliy va jismoniy faoliyatini tashkil qilishda didaktik o’yinlar alohida ahamiyatga ega. Didaktik o’yinlar jarayonida o’quvchilar o’yin qoidalariga rioya qilishga o’rganadilar, inoqlik his tuyg’ulari, dunyoqarashlari shakllanib borishi haqida .