MILLATARO MUNOSABATLAR PSIXOLOGIYASI - Umurzoqov, D (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Turli xalqlar vakillari nafaqat o‘z etnik guruhi doirasida, balki boshqa etnik guruhlar bilan ham munosabatda bo‘ladilar. Millatlararo munosabatlar har xil xarakterga ega bo‘lishi mumkin, ular hamkorlikda ishtirok etuvchi barcha etnik guruhlarning o‘zaro rivojlanishiga olib keladigan hamkorlik va tajriba almashishga, shuningdek, boshqa etnik guruh ustidan zo‘ravonlik taʼsiriga va hokimiyatga ega bo‘lishga yo‘naltirilgan bo‘lishi va millatlararo nizolarning paydo bo‘lishiga olib keladi.