Tasviriy san’at darslarida akvarel bo`yog`ida natyurmort ishlash kompetensiyalarini rivojlantirish - Xudoyberdiyev, Mirolim (Физико-технологического образование, 2022)
Tasviriy san’at turlarining ichida Rangtasvir o’zining serjiloligi bilan ajralib turadi Rangtasvirda ham bir nechta bo’yoq turlari mavjud bo’lib bularning ichida Akvarel ajralib turadi. Bu bo’yoq turi o’zining yorqinligi vanafisligi bilan alohida o’ringa ega. Quyida akvarel yordamida mavzuli kompozitsiyalarni yaratishni o’rgatish ko’rib chiqilgan