ИНФРАҚИЗИЛ НУРЛАНИШ АСОСИДАГИ СИНОВ ҚУРИЛМАНИНГ ТЕХНИК КАТТАЛИКЛАРИНИ АСОСЛАШ - Gulomjon, Rahmatov (Физико-технологического образование, 2022)
Ушбу мақолада функсионал керамика асосидаги инфрақизил нурланиш билан ишлайдиган пахта қуритиш қурилмаси ва унинг техник катталиклари асосланган. Қуритиш жараёнида ишчи ҳудуддаги ҳарорат 500 ошмаслиги натижасида пахтанинг кўринишига шикаст етказмаслиги асосланган. Шунингдек толанинг сифат кўрсаткичларининг самарадорлиги ортганлиги таъкидланган