AMALIY SAN’AT ASARLARINI YARATISHDA BADIIY BEZATISH USLUBLARI - O’rozboqova, Dilnura (Физико-технологического образование, 2022)
Mazkur maqolada xalq amaliy san’ati turlari va ularni badiiy bezarish usullarining kelib chiqishi, yuksalish davri shu bilan bir qatorda hozirgi kundagi o’rni va darajasi ko’rsatib berilgan va kerakli adabiyotlar yordamida isbotlangan, ma’lumot o’rnida shuni aytish joizki, amaliy bezak san’ati insoniyat yaratilgandan buyon, asrlar davomida sayqallanib kelingan, eng muhimi bugungi kungacha saqlanib qolgan haqiqiy san’at turidir