RASSOM ASARLARIDA AYOL TIMSOLI - Rahimov, Azizbek (Физико-технологического образование, 2022)
San’atning eng qiyin turlaridan bo’lmish rassomlik san’atida ayollar tomsolini yaratgan buyuk musavvirlarimiz talaygina. Raxim Axmedov, Chingiz Aytmatov, Ro’zi Choriyev, Akmal Nur, Baxodir Jalolov, Alisher Mirzayev, S.Abdullayev, S.Raxmetov, A.Ikromjonov, L.Ibragimov, J.Usmonov, G’.Qodirov, N.Imomov, M.Isanov va boshqa rassomlar ijodi bu jihatdan, ayniqsa, diqqatga sazovor. Ayollarni o’zgacha tarzda tasvirlab, ularning ichki kechinmalarini, xis-tuyg’ularini o’z asarlarida yorqin bayon eta olgan rassomlarimizdan biri Akmal Ikromjonovdir.