ҚУЁШ БАТАРEЯСИДАН ОЛИНГАН ЭЛEКТР ЭНEРГИЯСИНИ ЎЗГАРМАС ВА ЎЗГАРУВЧАН ТОК БИЛАН УЗАТИШ АФЗАЛЛИКЛАРИ - Ergashev, Jamshid (Физико-технологического образование, 2020)
Ўзгарувчан ва ўзгармас ток ҳаво линияси орқали электр энергиясини узатишни ўрганиш учун махсус макет йиғилган, ҳамда шу макет ёрдамида натижалар олинган ва олинган натижалар ўзгармас токни узатишдаги ва ўзгарувчан токни узатишдаги қувват йўқотишларнинг, узатилаётган қувватга боғлиқлик графиги тасвирланган