Chiziqli tenglamalar sistemasini Gauss usuli yordamida yechish usuli - Жумабоев, Сарвар (Журнал математики и информатики, 2022)
Chiziqli tenglamalar sistemasini yechishda aniq va taqribiy usullardan foydalaniladi. Aniq usullarda hisoblashlar yaxlitlanmasdan bajariladi va noma’lumlarning aniq qiymatini topishga olib keladi. Bunday usullarga Gauss va kvadrat ildizlar usullari kiradi.