MASOFAVIY TA’LIM TIZIMINING MODELLARI VA TEXNOLOGIYALARINING PEDAGOGIK O’RNI - Sherzod, Pardayev (Журнал математики и информатики, 2022)
Hozirgi zamon ta’lim tizimida hukmronlik qilayotgan an’anaviy ta’limni mazmunan yangilash va ta’lim, tarbiya jarayonini tashkil etishni tubdan o‘zgartirish, yangi ta’lim samradorligini oshirish maqsadida ta’lim jarayonida noan’anaviy, zamonaviy texnologiyalarni qo‘llagan holda dars o‘tish davr talabidir. Dars samaradorligini oshirishda o‘qituvchi avvalo maqsad belgilab olishi, noan’anaviy va an’anaviy darslarning farqini ko‘ra olishi shart.