DARAJALI GEOMETRIYANI ODDIY DIFFERENSIAL T ENGLAMALARDA QO’LLANILISHI - Po'latov, Baxtiyor; Azimov , A (Журнал математики и информатики, 2022)
Ishda umumiy ko’rinishda berilgan oddiy differensial tenglamaning yoki dagi asimptotik yechimlari darajali geometriya [1.2] yordamida topilgan. Quyidagi oddiy differensial tenglama berilgan bo’lsin, (1) Bu oddiy differensial tenglamaning va asimptotik yechimlarini topamiz. (1) tenglamaning tashuvchisi [1] bo’ladi. Bu nuqtalarni tekislikda qo’yi Nyuton ko’pyoqlisi ni topamiz. Nyuton ko’pyoqlisi uchlari , , bo’lgan uchburchakdan iborat bo’ladi.