Zamonaviy axborot texnologiyalari va dasturiy vositalar integratsiyasi - Mamatov, Jasur; Toshpo’latov , H (Журнал математики и информатики, 2021)
Pedagogik nuqtai nazardan «Informatika» fanini o’qitish uslubi mutaxassislik yo’nalishlariga ko’ra farq qilishi tabiiy. Shu nuqtai nazardan mutaxassislikka mos masalalar orqali mavzularni yoritish zarurdir. Matematik modellashtirish, operatsiyalarni tadqiq qilish, tizimli taxlil va boshqaruv fanlari « Matematika», «Amaliy matematika», «Mexanika», «Informatika o’qitish metodikasi » yo’nalishining jiddiy qismlarini tashkil qiluvchi fanlardir. Shu tufayli bu fanlarni o’qitishda zamonaviy axborot texnologiyalari va dasturiy vositalarini pedagogik texnologiyalar bilan sintezlash juda dolzarb muammoni tashkil qiladi.