ЯНГИ ЎЗБЕКИСТОННИ ЯРАТИШДА ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА ПЕДАГОГИК КАДРЛАРГА БЎЛГАН ЭҲТИЁЖНИ ЎРГАНИШНИНГ МОДЕЛЛАШТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Мўминов, Асқар (Журнал математики и информатики, 2022)
Ҳозирги жахон иштимоий-иқтисодий ривожланишида содир бўлаётган ижобий ўзгаришлар жамият тараққиётида ўзгариш –ислоҳатларни амалга оширишни ва бу биринчи навбатда, таълим тизимининг модернизация қилиниши, уни таркибий жиҳатдан қайта қуриш, таълим, фан, техника ва технологияларнинг замонавий ютуқларини ҳисобга олган ҳолда таълим жараёнларини такомиллаштиришни тақоза этади.