BA’ZI BIR SONLI YIG’INDILARNI KETMA-KETLIKNING DISKRET HOSILASI YORDAMIDA HISOBLASH. - Sharipova, Sadoqat; Sharipov, X; Xoliqov, L (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu ishda ketma-ketliklar uchun diskret hosila, diskret boshlang’ich tushunchalari keltirilgan. Diskret hosila xossalari keltirilgan bo’lib, ularni odatiy hosila xossalari bilan solishtirilgan. Nyuton-Leybniz va bo’laklab integrallash formulalarining diskret analogi keltirib o’tilgan. Bulardan tashqari chekli yig’indilarni hisoblash uchun ketma-ketlikning diskret hosilasini tadbiq etish taklif etilgan.