MATEMATIKANI OʻQITISHNING MUAMMOLARI - Abdullayev, Obid (Журнал математики и информатики, 2024)
Zamonaviy maktabda matematika fanini oʻqitishning dolzarb muammolari, uzoq yillik tajribalar va ijodiy faoliyat shuni koʻrsatadiki muammoni yechish, qarama-qarshiliklarni yechish, induktiv usullarda tejamkor yoki tejamkor boʻlmagan usullar, ommaviylik va oʻzlashtirshning individual xarakteri, matematikaning rivojlanishi va matematikani oʻqitish metodikasi orasidagi ziddiyat bu muammolarni yechilishida yangi yaratilayotgan zamonaviy darsliklar hisobga olinishi kerak, bular yangi standartlarga javob bersin.