Jizzax, 2023. Uslubiy qo‘llanma. Jizzax davlat pedagogika universiteti Kengashining 2023 yil 22-uyun № 11-son yig‘lishi qarori bilan nashrga tavsiya etilgan: 11. “Furqat hayoti va ijodini muammoli ta’lim metodida o‘rganish - Soatova, nodira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Yurtimizda amalga oshirilayotgan islohotlarning mazmuni ham ko‘p jihatdan kelajagimiz egalari – yoshlarning ilmiy salohiyatini oshirish, intellektual qobilyatlarini yuzaga chiqarish, ularni jahon taraqqiyotiga hamqadam va ma’naviyruhiy jihatdan yetuk bo‘lishlarini ifodalaydi. Albatta, ana shunday yetuk yosh avlodni tarbiyalashda adabiyot ta’limining o‘rni beqiyosdir.