TILSHUNOSLIK FANI YUZASIDA BA’ZI MULOXAZALAR - BOBOYEVA O’G’LOY, G’IYOSIDDINOVA MADINA (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Ushbu maqola tilshunoslik fanining kelib chiqishi, uning ijtimoiy tabiati, til haqida, vazifasi, ichki tuzilishi, tasnifi, muayyan tillarning amal qilish qonunlari, tarixiy taraqqiyoti haqidagi fan hisoblanadi.