Jaloliddinova Gulnoza SHUKUR XOLMIRZAYEVNING “OMON OVCHINING O‘LIMI” HIKOYASIDA TABIAT VA INSON RUHIYATINING BADIIY TALQINI: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Abdulla Qodiriy, Abdulla Qahhor, G‘afur G‘ulom ijodida namoyon bo‘lgan XX asr o‘zbek hikoyachiligi an‘analarini Shukur Xolmirzayev shu asrning so‘nggi choragida yanada boyitdi. Shukur Xolmirzayev adabiy ijodning turli janrlarida qalam tebratgan bo‘lsa-da, o‘zbek adabiyoti tarixida, avvalo, usta hikoyanavis sifatida qoldi. O‘zbek hikoyachiligini yangi bosqichga ko‘targan uning qator asarlari bu janrning badiiy qimmati baland bo‘lgan namunalari bilan haqli ravishda bo‘ylasha oladi.