Begimqulova Zulfizar. “Jannat qidirganlar” romanida davr va shaxs talqini: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
“Jannat qidirganlar” romani o‘zbek yozuvchisi Shuhrat qalamiga mansub hisoblanadi. Ilk bor 1968-yil Toshkent shahrida chop etilgan. Bir necha marta turli nashriyotlarda, jumladan, G‘afur G‘ulom nomidagi nashriyot-matbaa ijodiy uyida hamda “Qaldirg‘och” nashriyotida qayta nashr etilgan. “Jannat qidirganlar” romani “Oltin zanglamas” romanining mantiqiy davomi hisoblanadi. Roman o‘zbek o‘quvchilari orasida yaxshi tanilgan.