Фраземалар таркибида қўлланилган номустақил сўзлар - almamatova, shahnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Фраземалар турғун бирикмалар бўлишидан қатъи назар, уларнинг компонентлари ўзаро синтактик алоқага киришади. Бундай алоқани рўёбга чиқаришда ёрдамчи лексемаларнинг ҳам алоҳида ўрни бор. Ушбу мақолада фраземалар ва уларнинг компонентлари хусусида ҳамда уларнинг ўзаро синтактик алоқаси ҳақида фикр юритилган.