ABDUQAYUM YО‘LDOSHEVNING “TIMSOHNING KО‘Z YOSHLARI ” QISSASIDA YANGI INSON KONSEPSIYASI - Gulandom, Qodirova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Milliy tafakkurda yalpi yangilanish boshlangandan beri kо‘pchilik tomonidan anglab yetilgan va tan olingan haqiqatlardan biri shu bо‘ldiki, odamning eng kichigi, eng kо‘rimsizi, eng g‘aribi, eng noshudi ham odamdir, Yaratganning xalifasi va shu bois azizdir. Binobarin, badiiy adabiyot mayda odamning ulkan va chigal ichki dunyosidagi cheksiz-chegarasiz xilma-xillikni tasvirlab berishi kerak. Bir qator nasriy asarlarda sirtdan qaraganda, kо‘zga tashlanib turadigan jihat yо‘q, barcha qatori, biroq ichki dunyosida iztirob va alamlar, ruhiy ezilishlar mavjud bо‘lgan “mayda” odamlarning his-tuyg‘ulari mahorat bilan aks ettirilgan.