TIL –MILLIY G’URURIMIZ - Rahmonqulova, Gulhayo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Davlat tili –davlatning asosiy aholisi tamonidan davlat ichida umumiy qo’llaniluvchi til .U siyosiy,ijtimoiy ,iqtisodiy va ma’naviy hayotning barcha sohalarida keng qo’llaniladi .Til vositasida davlat o’z fikrini ifodalaydi ,faoliyatini olib boradi va xalq bilan muloqotda bo’ladi