MUSTAQILLIK DAVRI SHE‘RIYATI VA MODERNIZM - Abdurashidova, Parizoda (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Mustaqillik davri adabiyotining har bir yaratilgan mahsuli o‗ziga xos uslubga ega. Shu bilan bir qatorda istiqlol davri she‗riyatining ham o‗ziga xos bir qancha jihatlari mavjud bo‗lib, mazkur maqolada shu kabi masalalar yoritilgan. Ushbu davr she‗riyatining ko‗zga ko‗ringan ijodkor namoyandalaridan Rauf Parfi, Faxriyor, Abduvali Qutbiddin kabi shoirlarning ijodiyoti misolida mustaqillik davri she‗riyatining ahamiyati hamda mazmun- mohiyati ko‗rsatib beriladi.