SHARQ ADABIYOTSHUNOSLIGI ADABIY ALOQALAR - Kiryigitova, Nigora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Adabiyot insonlarni tarbiyalaydigan ruhiyatini oziqlantiradigan ta‘bir joiz bo‗lsa ―ko‗zlarni ochadigan‖ beqiyos kuch. Inson aqliy va ruhiy omilining mahsulidir. Ma‘rifatparvar yozuvchi Abdulla Qahhor aytganidek, Adabiyot atomdan kuchli agar uning kuchini o‗tin yorishga sarf qilinmasa adabiyot pokiza va muqaddas ish bo‗lib qolsa badiiy so‗zning kuch-quvvati ortib boradi