IBROHIM G‘AFUROV TALQINIDA MASHRAB - Sultonova, Vazira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Maqolada mohir tarjimon, jurnalist va adib Ibrohim G‘afurovning tarixiy hikoya yaratish mahorati tahlil qilingan. Adib ijodida turkum hikoyalarni tashkil etuvchi Boborahim Mashrab haqidagi “Gala”, “Ona dargohida (Alif)”, “Murid”, “Qatlgohda o‘ynagan bola”, “Boborahimn- ing sariq gullari” kabi hikoyalari o‘rganilgan. Alohida obyekt sifatida “Qatlgohda o‘ynagan bola” hikoyasi olingan va undagi adibning hikoyanavislik mahorati yoritilgan. Asar sarlavha- si, syujeti, badiiy ifoda ko‘lami, tasviriy vositalari, badiiy til unsurlari ko‘rib chiqilgan. Har birining asardagi o‘rni va vazifasi adibning mahoratiga bog‘lab tahlil qilingan.