OMONIMIYA HODISASINI O`QITISHDA FOLKLOR NAMUNALARIDAN LINGVISTIK MASHQ SIFATIDA FOYDALANISH - Abduvaliyeva, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Omonimlar shakli bir xil, ma’nolari har xil (o’zaro bog’lanmagan) leksemalardir. Ular omonim omoleksemalar deb ham ataladi. Bunday omonimlarning ko’pchiligi bir so’z turkumiga mansubdir, shu sababli ularning nutqdagi grammatik shakllari bir xil bo’ladi. Qiyos qiling: ot («ism») — otim, oting, oti; otni, otning, otga;ot («hayvon») — otim, oting, oti; otni, otning, otga... kabi. Yana: bo`sh (sifat) — «ichiga hech narsa solinmagan»: bo`sh chelak kabi; bo`sh (sifat) — «tarang tortilmagan»: arqonni bo`sh tortib bog`lamoq kabi. [1:157]