MIRZO BOBUR ABDURAHMON JOMIY HAQIDA - Boysinov, Sohibjon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Soha mutaxassislarining e’tiroficha, XV – XVI asrlardagi Markaziy Osiyo tarixini Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma”si va Muhammad Haydar Mirzoning “Tarixi Rashidiy” asarlari tadqiqi asosida yaratish mumkin ekan. Darhaqiqat, XV – XVI asrlardagi Movarounnahr, Xuroson va Hindiston hududida yuz bergan ijtimoiy, siyosiy, adabiy, madaniy voqealarni o‘rganishda “Boburnoma”ning o‘rni beqiyos ekanligini har bir ma’rifatli inson e’tirof etadi.