“БУҒДОЙ ПИШИҒИГА ЕТМАГАНЛАР” ҚИССАСИДА МУҲИТ ВА ИНСОН ПСИХОЛОГИЯСИ - Qurbonova, Gulbahor (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ўзбек адабиѐтида, хусусан, ўзбек насрида Иккинчи жаҳон уруши фронторти воқеаларини ѐритган асарлар талайгина. Жумладан, атоқли адиб Нурали Қобул ижодида ҳам шу мавзудаги асарлар мавжуд. Мазкур мақолада адибнинг “Буғдой пишиғига етмаганлар” қиссасига оид кузатишлар ҳақида сўз боради.