AMALIY DARSLARDA RAQAMLI TEHNOLOGIK RESURSLARDAN FOYDALANISH: MAQSAD EFL(INGLIZ TILI XORIJIY TIL) GURUHLARIDA - Djabbarova, Nozima (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Bugungi kunda raqamli texnologiyalar inson hayotiga barcha sohalarda jadal kirib bormoqda va ta'lim sohasi ham bundan mustasno emas. Talabalarning ingliz tilini EFL(Ingliz tili xorijiy til) sifatida o‘rganishga bo‘lgan qiziqishini oshirish va amaliy mashg‘ulotlarda faol foydalanish maqsadida raqamli texnologiya va zamonaviy usullardan foydalanilmoqda. Har bir ilova o‘quvchiga tilni qiziqish bilan qo‘llash orqali uni o‘rganishi osonlashtirmoqda. EFL sinfida AKTdan foydalanish til o'rganishni kuchaytiradimi va yanada foydali va o'zgaruvchan o'rganish uchun muhit yaratadimi? Tadqiqotlar shuni ko'rsatadiki, EFL sinfida ma'lumotlar innovatsiyasidan foydalanish mustaqil o'rganishni kuchaytiradi, natijalarga e'tiborni kengaytiradi, o'quvchilarni rag'batlantiradi va ularni EFL sinfida o'z faoliyatini yaxshilashga yordam beradi. Bugungi kunda AKTdan ehtiyotkorsizlik bilan tartibga solmasdan va aniq belgilangan maqsadlarsiz foydalanish vaqt va kuch sarflashga olib keladi.