Sarvar TIBBIYOT OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA CHET TILINI O’QITISH JARAYONIDA TIBBIYOT ATAMALARINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI: TIBBIYOT OLIY TA’LIM MUASSASALARIDA CHET TILINI O’QITISH JARAYONIDA TIBBIYOT ATAMALARINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Quziyev, Sarvarbek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqolada tibbiyot atamalarining o’ziga xos xususiyatlarini barcha tibbiyot sohalari; jarrohlik amaliyotlarini amalga oshirish, davolash sohalarini tartibga solish, protsessual hujjatlarni tartibga solish hamda xalqaro munosabatlarda tibbiyot sohasida yakdil til yaratish sohasi munosabatlari asosida tahlil etildi. Shuningdek, bakalaviatura yo’nalishidagi tibbiyot kadrlarni tayyorlash soha mutaxassisliklari bo’yicha tibbiyot atamalarini taqozo qiladi.