INGLIZ VA O`ZBEK TILIDA SINONIMALARNI O`QITISHNING MUHIMLIGI - Mirzaakbarov, Sulton (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ushbu tadqiqot ingliz va o`zbek tillarida sinonimlarni o`qitishning ta`sirini o`rganib chiqdi. Shunday qilib, tadqiqot ingliz va o`zbek tillarida sinonimlarni o`qitishdan foydalangan holda, til o`rganuvchilarga o`zlarining ma`no jihatidan bog`liq bo`lgan so`zlari uchun xotiralarini yaxshilash imkoniyatini beradi; sinonimlarni alohida oraliqda o`qitish, so`zlarning uzoq muddatli va xotirasiga ijobiy ta`sir ko`rsatishi va chet tilidagi so`zlarni o`rganish tajribalarini birlashtirishi mumkin.