ТУРИЗМ ЛЕКСИКАСИДА ЎЗЛАШТИРМАЛАРНИ ЎРГАНИШ МУАММОЛАРИ - Яхшиева, Яхшиева (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Мақолада, ўзбек сайёҳлик терминологиясининг «инглизчалаштириш» усуллари билан танишиб чиқилган, сайёҳлик матнлари таржимасининг лексиксемантик жиҳатлари эътиборга олинган. Сайёҳлик матнлари таржимасида маълум миллатнинг тарихий-маданий жиҳатлари сақланиб қолингани ҳолда лингвистик хусусиятлари трансформация қилинган.