ЖАМИЯТ ТАРАҚҚИЁТИДА МАФКУРАВИЙ БЎШЛИҚ МАСАЛАСИ - Анарбаев, Жахонгир (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ҳар қандай жамият ўзига хос ривожланиш йўлини танлар экан унинг етакчиси, раҳнамоси халқ билан ҳамжиҳатликда, жумладан Ўзбекистон Республикаси Президенти Ш.М.Мирзиёев бошчилигида ўз олдига муайян мақсад ва вазифаларни белгилаб олди. Зеро бу вазифалар жамият, давлат, халқ ва миллий тараққиёти, ижтимоий-иқтисодий, сиёсий маърифий таълим-тарбия ва мафкуравий жараёнларнинг узвий бирлиги асосида амалга ошади. Лекин дунёда бунёдкор мафкуралар билан бир қаторда, вайронкор эзгуликка қарама-қарши мафкуралар ҳам мавжуддир. Бундай мафкураларнинг мавжудлиги давлат ва жамият ривожида тўсиқдир. Шундай экан, мафкуравий бўшлиқни ватанпарвар, элпарвар, жамият тараққиётига хизмат қилувчи ғоялар билан тўйинтириш жамиятимизнинг бақарор ривожланишини таъминлайди.