A “ОЛАМ МАНЗАРАСИ” ТУШУНЧАСИНИНГ МЕТОДОЛОГИК МАҚОМИ ВА УНИНГ ФАЛСАФИЙ КЕЛИБ ЧИҚИШИ: “ОЛАМ МАНЗАРАСИ” ТУШУНЧАСИНИНГ МЕТОДОЛОГИК МАҚОМИ ВА УНИНГ ФАЛСАФИЙ КЕЛИБ ЧИҚИШИ - Каримова, Сафо (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Оламнинг лисоний манзараси тил орқали борлиқни акс эттиришнинг ўзига хос хусусиятларини англатади. Оламни тасаввур қилиш субъектнинг ақлий фаолиятининг фундментал шарти ҳисобланади. Ушбу тасаввурнинг таркибий ва функционал бирликларини ўрганиш ва тавсифлаш, оламни тасаввур қилишда ақлий фаолиятни белгиловчи ҳодисалар ва жараёнларни аниқлашдан иборат.