A ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ХАЛҚ МАҚОЛЛАРИНИ ҚИЁСЛАБ ЎРГАТИШ: ТАЪЛИМ МУАССАСАЛАРИДА ХАЛҚ МАҚОЛЛАРИНИ ҚИЁСЛАБ ЎРГАТИШ - Атаханова, Венера (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мазкур мақола ўзбек фольклорининг намуналаридан бўлмиш мақоллар ва маталларни қиёсий ўрганиш масалаларига бағишланган. Шунингдек, халқ мақоллари ва маталлари ўргатишда уларнинг бошқа тиллардаги эквивалентлари билан қиёслаб ўргатишнинг аҳамияти ёритиб ўтилади.