A ИНГЛИЗ ТИЛИДА ҚУРИЛИШ СОҲАСИДАГИ ТЕРМИНЛАРНИНГ ЛЕКСИКОЛОГИК ТАҲЛИЛИ: ИНГЛИЗ ТИЛИДА ҚУРИЛИШ СОҲАСИДАГИ ТЕРМИНЛАРНИНГ ЛЕКСИКОЛОГИК ТАҲЛИЛИ - Bazarov, Bunyod (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ушбу мақолада техник олий ўқув юртларида қурилиш терминологияси таҳлил қилинган ва уларни ўқитишнинг самарали ва самарали усуллари ҳам муҳокама қилинган. Энг муҳим фарқ ўқувчилар ва уларнинг инглиз тилини ўрганиш мақсадларидадир. Муайян мақсадлар учун инглиз тили талабалар одатда инглиз тили билан бироз таниш бўлган ва касбий кўникмалар тўпламини мулоқот қилиш ва иш билан боғлиқ муайян функцияларни бажариш учун тилни ўрганиши муҳимдир.