BADIIY ADABIYOTDA METAFORA. GEORGE ORWELL “HAYVONLAR FERMASI” (ANIMAL FARM)ASARI MISOLIDA(O’ZBEK VA INGLIZ TILLARI ASOSIDA) - Hoshimova, Mahfuza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Ushbu maqola badiiy adabiyot vositasi bo’lmish metafora hamda uning adabiyotda qo’llanilishini yoritishga bag’ishlanadi. Bilamizki badiiy adabiyotda eng muhim qurol bu so’z. Uni qanchalik ta’sirchan va tushunarli qilib yetkazib berish esa badiiy tasvir vositalari orqali amalga oshiriladi. Metafora badiiy adabiyotning nafaqat nazmiy yo’nalishi balki nasrida ham keng qo’llaniladi. Ushbu maqola orqali ushbu terminni badiiy adabiyotda qo’llanilishi hamda yozuvchi yoki shoirning o’z asarlarida qo’llash maqsadlarini keltirib, misollar orqali isbotlab ketmoqchiman. Shu maqsadda George Orwell “Hayvonlar fermasi”(Animal farm) asarini o’zbek va ingliz tillari tahlil qilishga harakat qildim.