«BALA» KONCEPTĺNĺŃ ĺZZERTLENĺWĺ: «BALA» KONCEPTĺNĺŃ ĺZZERTLENĺWĺ - Djoldasova, Sayora (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Sońǵı jılları turli konceptlerdi izertlew házirgi tiltanıwdıń eń aktual teması bolmaqta. Koncept mádeniyattanıw, siyasattanıw, etnopsixologiya, kognitiv tiltanıw, sociologiya, lingvomádeniyattanıw hám usı sıyaqlı bir qatar pánlerdiń izertlew obyekti bolıp esaplanadı. Koncept– lingvomádeniyattanıwdıń izertlew obyekti.Ol tildegi mádeniyattıń tikarǵi korinislerin izertleytin negizgi uǵımlarınıń biri retinde kórsetiledi.