ТІЛ БАЙЛЫҒЫН ДАМЫТУ: ТІЛ БАЙЛЫҒЫН ДАМЫТУ - Касимова, Сабира (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Қазіргі заманда өз ойын анық айта алатын, шешен сөйлей білетін ұрпақ тәрбиелеп өсіру – бастауыш сынып мұғалімінің алдында тұрған зор міндеттердің бірі. Бастауыш сынып оқушыларының сөздік қорын дамытып, сөз мәдениетін қалыптастыру жұмысы жүйемен, бағытпен іске асырылады. Бастауыш сынып кезеңі — әсіресе бірінші сынып баланың қалыптасу кезеңі. Олай болса, тіл тазалығы, ой дәлдігінің даму кезеңі.