O’ZBEKISTON XALQ ARTISTI BUYUK USTOZ BASTAKOR VA SOZANDA TO’XTASIN JALILOV HAYOT YO’LI VA IJODIY FAOLIYATINING O’ZIGA XOS MILLIY MA’NAVIY O’RNI - Boychaeva, nozbuvi (Журнал музыки и искусства, 2022)
Oʼshbu maqolada boʼlajak musiqa madaniyati oʼqituvchilarni kasbiy mahoratini takomillashtirishda milliy musiqali dramalarni nota yoʼli bilan oʼrganishning oʼziga xosligini, janrning mazmun va mohiyatini, yaratgan bastakorning ijodiy faoliyatini oʼrganish maʼno mazmunini teran anglash, ijrochilikda ovoz imkoniyatlari hamda ovozturlaringa eʼtibor berish , mahorat va maromiga yetkazib ijroetishning muhimligi haqidagi fkirlar bayon etilgan.